Sayfalar

28 Şubat 2012 Salı

24.Kur'an'ın Bilimsel Mucizeleri

Elif Lâm Mîm Suresi (Bakara)

22 Şubat 2012 Çarşamba

18 -İman eden kimseler nelere sabreder.

Allah yolunda bölücülük olmamalı.

Esma'-ül Hüsna (Video)

KURANI KERİM TÜRKÇE MEALİ



Fatiha Sûresi

Ettehiyyatü Sûresi

YASİN SURESİ - 6 - (İSMAİL BİÇER)

Namazın Önemi.

Günün Sözü 14

15 Şubat 2012 Çarşamba

YASİN SURESİ-3- (İSMAİL BİÇER)

windowsum çöktü abi...Facebooka giremiyom kaç aydır.

Kıyamet Günü Arşı Âla da Olacaklar (3. Bölüm)

Tevbe-i Nasuh Nedir?

Tevbe-i nasuh ile alâkalı bir âyette inanan insanlar muhatap alınıyor ve şöyle deniyor: "Ey iman edenler! Kendi nefsiniz hakkında hayırhahlık düşüncesiyle Allah'a tevbe edin" (Tahrim/8).
Ayette üzerinde durulması gereken üç kelime var. Bunlar sırasıyla: İman, tevbe ve nasuh kelimeleridir.
Birinci kelime imandır. İman, İslâm'ın bütününü dil ile ikrar kalb ile tasdik etmek, demektir. İnanılması gereken meselelerin hepsine inanmadıkça insan iman etmiş sayılamaz.
Bizim için mühim olan imanın şer'i manâsıdır. Bununla beraber "İman" kelimesinin lügat manâsı nazara alınacak olursa, her iman eden insan Allah'ın teminatı altına girmiş olur. Evet, dünyada, dağlar gibi hadiselerin altında kalıp ezilmekten; ahirette ise dünyanın en büyük musibet ve belasına rahmet okutacak kadar dehşet verici azabın pençesine düşmekten, insan ancak imanı sayesinde kurtulur ve emniyete erer.
İkinci kelime tevbedir. Tevbe kişinin kendini yenilemesi ve bir iç-onarımdır. Yani, saptırıcı düşünce ve davranışlarla bozulan kalbî muvânezeyi, yeniden düzene koyma uğrunda, ferdin, Hakk'tan Hakk'a kaçması, daha doğrusu, O'nun gazabından lütfuna, hesabından rahmet ve inâyetine sığınmasıdır tevbe.
Tevbeyi, günah duygusuyla, benliğin bir hesaplaşması şeklinde tarif etmek de mümkündür. Yani, nefsin, hayatı sorumsuzca sevk ve idaresine karşı, benlik ve iradenin, yüce dağlar gibi, günahların karşısına dikilip ona geçit vermemesidir tevbe. 

5 Şubat 2012 Pazar

Günün Sözü 3

Gençlikte Tâât ve İbâdet

Esas erkek Kıyamet vaktinde belli olur.

Eyvah Bişir Öldü...

Amelsiz emeksiz Müslüman olunmaz

Allah'ın Yüz Rahmeti

Allah Yolu ve Nefs

Neşeli İbretli Sözler 3